در صنایع مختلف از پمپهای هیدرولیک و الکتریکی برای مکش آب و پمپاژ آن با فشار بیشتر استفاده میشود. با توجه به تفاوتهایی که در عملکرد پمپهای هیدرولیکی و الکتریکی وجود دارد امروزه در صنایع مختلف از هر کدام از آنها با توجه به نیازی که وجود دارد استفاده میشود.
با ما همراه شوید تا اطلاعات کاملی درباره عملکرد پمپهای هیدرولیک و الکتریکی در صنایع سنگین به دست آورید.
پمپ هیدرولیک چیست؟
پمپهای هیدرولیک به عنوان یک منبع پرقدرت در ماشینهای دینامیکی استفاده میشوند. این پمپها میتوانند مقدار بسیار زیادی از روغن را تحت فشار قرار داده و انرژی مکانیکی به فشار تبدیل شود. این پمپها که با استفاده از اصل جابجایی عمل میکنند دارای محفظههای مکانیکی مهر و موم شده در پمپ نیز هستند.
در تولید پمپهای هیدرولیک از قطعات و تجهیزات مختلفی استفاده میشود که هر کدام از آنها وظایف مختلفی را بر عهده دارند. این پمپ وظیفه دارد سیال مورد نظر را به جریان بیندازد و این کار را باید با فشار بسیار بالایی انجام دهد. این پمپها ابتدا انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل کرده و سپس فشار بسیار زیادی را برای حرکت سیال به وجود میآورند.
پمپ الکتریکی چیست؟
پمپهای الکتریکی با استفاده از انرژی الکتریکی و برق کار میکنند و برق را از ترانسفورماتورها دریافت میکنند. پس از این کار باید برق با استفاده از سیم برق متصل به لوله آب به پمپ منتقل شود و باعث عملکرد پمپ الکتریکی میشود.
عملکرد این نوع پمپها به منابع مختلفی مانند برق، موتور، کار انسان و نیروی باد وابسته است. از آنجایی که پمپهای الکتریکی در ابعاد مختلف کوچک و بزرگ تولید میشوند در صنایع سنگین باید از پمپهای الکتریکی با ابعاد بسیار بزرگ استفاده کرد. این پمپها با استفاده از انرژی الکتریکی میتوانند فشار بسیار زیادی در سیال به وجود آورده و آن را با فشار زیاد پمپاژ کنند.
تفاوتهای پمپ الکتریکی و هیدرولیکی
با توجه به توضیحاتی که ارائه شد میتوان پمپهای الکتریکی و هیدرولیکی را در عملکرد با یکدیگر مقایسه کرد. تفاوتهای این پمپها شامل موارد زیر میشوند:
1.تفاوت در نیروی اولیه
در پمپهای هیدرولیکی از فشار سیال برای پمپاژ استفاده میشود این در حالی است که در پمپهای الکتریکی نیروی اولیه متفاوت است و باید از نیروی الکتریکی برای این کار کمک گرفت.
2.تفاوت در محل استفاده
پمپهای هیدرولیکی و الکتریکی از نظر محل استفاده نیز با یکدیگر متفاوت هستند. از آنجایی که پمپهای الکتریکی نیاز به نیروی برق بسیار قوی دارند باید در مکانهای مورد استفاده قرار گیرند که انرژی الکتریکی زیادی وجود داشته باشد اما پمپهای هیدرولیکی این چنین نیستند.
3.کنترل پمپها
با توجه به اینکه پمپهای هیدرولیکی را میتوان با استفاده از جریان ورودی تنظیم کرد کنترل این پمپها نیز نسبت به پمپهای الکتریکی کار آسانتری است.
4.تعمیر و نگهداری
از دیگر تفاوتهای پمپهای الکتریکی و هیدرولیک میتوان به تفاوت در تعمیر و نگهداری آنها اشاره کرد. از آنجایی که ساختار پمپهای هیدرولیک سادهتر از ساختار پمپهای الکتریکی است نگهداری آنها آسانتر و با هزینه کمتری انجام میشود.
5.بهره وری انرژی
بهرهوری انرژی در پمپهای هیدرولیکی نسبت به پمپهای الکتریکی کمتر است؛ زیرا در پمپهای هیدرولیکی باید از یک سیال استفاده شود که منجر به اتلاف انرژی و کارایی انرژی کمتر میشود.
6.صدای بلند
در عملکرد پمپهای هیدرولیک و الکتریکی باید بگوییم که صدای بسیار زیاد پمپهای هیدرولیکی باعث میشود که گاهی اوقات در محیط کار و سلامت انسان تاثیر بسیار زیادی داشته باشند.
7.قطعات به کار رفته
از آنجایی که قطعات به کار رفته در تولید پمپهای الکتریکی و هیدرولیک با یکدیگر متفاوت از عملکرد آنها نیز با یکدیگر متفاوت خواهد شد. پمپهای الکتریکی عملکرد سریعی نسبت به پمپهای هیدرولیکی داشته و میتواند با شرایط بهتری به کار خود ادامه دهند.
پترو رهان پمپ
کلام پایانی
همانطور که در این مطلب توضیح دادیم پمپهای هیدرولیکی و الکتریکی در صنایع سنگین مورد استفاده قرار میگیرند اما با توجه به اینکه عملکرد مختلفی دارند محل استفاده از آنها نیز با یکدیگر متفاوت میشود. در پمپهای الکتریکی از نیروی انرژی برق استفاده میشود در حالی که در پمپهای هیدرولیکی فشار سیال باعث عملکرد این پمپها خواهد شد.
در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتری در این زمینه دارید با ما تماس بگیرید تا همکاران ما شما را از مشاوره لازم برخوردار کنند.